Problém s tlakem během provozu čerpadla TSRm-158A
Ahoj Příběh je takový. K dispozici je čerpadlo ТСРм-158А a elektronický regulátor tlaku EPS-16 vyráběný společností „Pumps plus equipment“, Charkov. Regulátor stojí asi 2,5 m nad čerpadlem. Sací a tlakové potrubí k regulátoru je plastové 50 mm. Domácí elektroinstalace je také 20 mm plastová trubka. nejvyšší bod 2,5 m nad ovladačem. Podle pokynů a popisu regulátoru musí zajistit provoz systému zásobování vodou v domě jako plnohodnotná domácí čerpací stanice. Při použití studené vody se tak stane.
Čerpadlo generuje uzavírací tlak asi 2,2 MPa, k zapnutí dochází při tlaku asi 1,1 MPa. Čerpadlo se zapíná a vypíná, neexistují žádné svévolné inkluze, které by naznačovaly netěsnost v systému, a nedochází k únikům do oka ve spojích potrubí. Pokud se však okamžitý ohřívač vody typu Delimano zapne po krátké době používání (asi 3 minuty), na kontrolce se rozsvítí kontrolka na systému pro běh nasucho a čerpadlo se vypne. Pokud se ohřívač vody vypne dříve, pak jak systém pracuje, dokud není dosaženo vypínacího tlaku, stejný příběh se opakuje. Restartování polohového systému se nezmění. To pokračuje, dokud neotevřete kohoutek pro vypuštění studené vody v kterémkoli jiném bodě.
Po chvíli až do 1 litru. vypouštění vody z toho všeho se vrátí do normálu. Na radu zástupce výrobce jsem se pokusil změnit spínací tlak pomocí seřizovacího šroubu - nepomohlo to, koupil jsem si hydraulický akumulátor a namontoval ho do systému (nainstaloval jsem ho před i za regulátorem), ale nic to také nezměnilo. Zástupci servisního střediska výrobce v Kyjevě říkají, že moje čerpadlo neposkytuje dostatečný tlak (s jejich "pokročilejší" pumpou, když kontrola kontrolního vypínacího tlaku byla asi 4 MPa.) Nepovažovali za nutné zkontrolovat provoz s výše uvedeným ohřívačem vody, protože vše je jim jasné (kupte od nás nové čerpadlo a budete spokojeni).
Řekněte mi, co mám dělat? Plivejte na drahou vyspělou elektroniku a instalujte typické mechanické relé, nebo existuje nějaký důvod, na který nemůžu myslet? Předem děkujeme za odpověď.
Dobré odpoledne, Alexander.Ve všech případech vycházím ze správného seřízení šroubu a instalace akumulátoru.
Zbývá jen dva:
1. Přejděte na podmínky servisního střediska a nainstalujte čerpadlo, které nabízejí. Předem jim vyjádřete své podmínky. Je vhodné si objednat instalaci od nich. V tomto případě přijdou s jejich „módní“ pumpou, instalují se a práci přijmete. Žádný tlak, žádný výpočet.
2. Horší možnost. Při pájení horké trubky mohou instalatéři vytvořit vnitřní „příliv“. Pravděpodobně je možné detekovat pouze umístěním kamery do vnitřku potrubí a v případě potvrzení připájet vadná připojení. Obrázky 1 a 2 pro vizuální porozumění.
Nejhorší ze všech, pokud je potrubí zděné do zdi a opravy jsou prováděny, proto vyjměte čerpadlo z provozu jako první. Je možné, že čerpadlo nevytváří potřebný tlak (vzhledem k vašemu maximálnímu přítoku 5 metrů), velký počet úhlů a otočných kloubů způsobuje ztrátu tlaku.
Jen pro případ, že je na výstupu z kolony nainstalován kulový ventil.
Dále doporučuji seznámit se s naším související článek.