Zmywarka Hotpoint Aricton lSF 9357 wyświetla błąd F1 - co mam zrobić?
Dzień dobry, wypadł błąd f1 - zgodnie z instrukcją jest to błąd z wycieków. Tak, wykryto i naprawiono wyciek. Aquastop sprawdzony - działa. Po wyeliminowaniu błąd nadal występuje, a pompa spustowa stale pracuje. Powiedz mi, co mam dalej robić?
Komentarze odwiedzających
Dodaj komentarz
Witam Po prawidłowym zdekodowaniu ten błąd wskazuje na obecność wycieków. Dokładniej, działanie czujnika wycieku. Wyciek został wyeliminowany, ale konieczne było również sprawdzenie działania i suchości (być może nie wysuszonej po wyeliminowaniu wycieku) samego czujnika.
Ponadto nadal możesz sprawdzić:
- Funkcjonalność pompy spustowej.
- Zarząd ds. Operatywności.
- Otwarte lub wadliwe styki obwodu elektronicznego.
Jeśli urządzenie jest objęte gwarancją, radzę nie wchodzić do niego i skontaktować się z centrum serwisowym w celu przeprowadzenia diagnostyki i naprawy. Ponadto, jeśli nie możesz samodzielnie wywołać systemu, skontaktuj się z kreatorem.
Drugim rozwiązaniem tego problemu jest skontaktowanie się z infolinią pomocy technicznej Hotpoint Ariston i skontaktowanie się ze specjalistą pod numerem 8-800-333-3887. Należy pamiętać, że dzień wolny jest w niedzielę, a w inne dni, z wyjątkiem soboty, pracują od 7 rano. Z przyjemnością odpowiadają na pytania, jedyne, że jeśli nie ma technika, mogą oddzwonić po opuszczeniu aplikacji.