Проблем са притиском током рада пумпе ТСРм-158А

Александра
1
одговор
243
гледања

Здраво Прича је таква. Постоји пумпа ТСРм-158А и електронски регулатор притиска ЕПС-16 произведен од стране „Пумпс плус екуипмент“, Харков. Регулатор стоји око 2,5 м изнад пумпе, а усисна и притисна цев до регулатора су пластичне 50 мм. Кућно ожичење је такође пластична цев од 20 мм. највиша тачка 2,5 м изнад регулатора. Према упутама и опису регулатора, мора осигурати рад водовода у кући као пуноправне кућне црпне станице. Када се користи хладна вода, то се догађа.

Пумпа ствара притисак искључивања од око 2,2 МПа, укључивање се дешава под притиском од око 1,1 МПа. Пумпа се укључује и искључује, нема произвољних укључења које указују на цурење у систему и нема цурења ока на спојевима цевовода. Међутим, када се тренутни грејач воде типа Делимано укључи после кратког времена коришћења (око 3 минуте), индикатор на систему са сувим радом светли на регулатору и искључује пумпу. Ако се грејач воде искључи раније, тада док систем ради док се не постигне притисак искључивања, понавља се иста прича. Поновно покретање система позиција се не мења. То се наставља све док не отворите славину за испуштање хладне воде у било којој другој тачки.

После мало, до 1 литра. одвод воде из ње се све враћа у нормалу. По савету представника произвођача, покушао сам променити прекидачки притисак вијком за подешавање - није помогло, купио сам хидраулични акумулатор и монтирао га у систем (инсталирао сам га и пре и после контролера), али ни то није променило. Представници кијевског сервисног центра произвођача кажу да моја пумпа не даје довољан притисак (са њиховом „напреднијом“ пумпом, када је проверавао притисак искључења регулатора око 4 МПа.) Они нису сматрали потребним да провере рад са поменутим грејачем воде, јер све им је јасно (купите нову пумпу од нас и бићете срећни).

Реци ми, молим те, шта да радим? Пљуните на скупу напредну електронику и инсталирајте типични механички релеј, или постоји неки разлог на који не могу да мислим? Унапред хвала на одговору.

Коментари посетилаца
  1. Стручњак
    Николај Федоренко
    Стручњак

Добар дан, Александере.Полазим од исправног подешавања вијком и уградње акумулатора у свим случајевима.

Остаје само два:

1. Идите у услове сервисног центра и инсталирајте пумпу коју нуде. Претходно им изјавите своје услове. Препоручљиво је наручити инсталацију од њих. У овом случају, они ће добити своју „модерну“ пумпу, инсталирати и ви прихватате посао. Нема притиска, нема калкулације.
    2. Лошија опција. При лемљењу вреле цеви водоинсталатери могу да направе унутрашњи „прилив“. То је вероватно могуће открити само постављањем камере у унутрашњост цевовода и, у случају потврде, лемљење неисправних прикључака. Слике 1 и 2 за визуелно разумевање.

Најгоре од свега, ако је цевовод утиснут у зид и поправке извршене, стога прво искључите пумпу да ради. Могуће је да пумпа не ствара потребан притисак (с обзиром на максимални максимални доводни вод од 5 метара), велики број углова и окретних спојева доводи до губитка притиска.
    За сваки случај, проверите да ли је кугласти вентил постављен на излазу колоне.

Уз то, препоручујем да се упознате са нашим сродни чланак.

Приложене фотографије:

Базени

Пумпе

Загревање