Pompanın çalışması sırasında basınç sorunu TSRm-158A
Hoş geldiniz! Hikaye böyle. Bir pompa ТСРм-158А ve "Pompalar artı ekipman", Kharkov tarafından üretilen bir elektronik basınç kontrolörü EPS-16 vardır. Kontrolör, pompanın yaklaşık 2,5 m yukarısında durur.Kontrolörün emiş ve basınç borusu plastik 50 mm'dir. Ev kabloları da 20 mm'lik plastik bir borudır. en yüksek nokta kontrolörün 2.5 m üzerinde. Kontrolörün talimatlarına ve açıklamasına göre, evde su temin sisteminin tam teşekküllü bir ev pompa istasyonu olarak çalışmasını sağlamalıdır. Soğuk su kullanırken, olan budur.
Pompa yaklaşık 2,2 MPa'lık bir kapatma basıncı üretir, açma işlemi yaklaşık 1,1 MPa'lık bir basınçta gerçekleşir. Pompa açılır ve kapanır, sistemde sızıntı olduğunu belirten keyfi bir kapanım yoktur ve boru hatlarının bağlantı noktalarında göze sızıntı yoktur. Bununla birlikte, Delimano tipi ani su ısıtıcısı kısa bir süre kullanıldıktan sonra (yaklaşık 3 dakika) açıldığında, kuru çalışma sistemindeki gösterge ışığı kontrol cihazında yanar ve pompayı kapatır. Su ısıtıcı daha önce kapanırsa, sistem kapatma basıncına ulaşılana kadar çalıştıkça aynı hikaye tekrarlanır. Konum sisteminin yeniden başlatılması değişmez. Bu, başka bir noktada soğuk suyu tahliye etmek için musluğu açana kadar devam eder.
Biraz sonra 1 litreye kadar. suyu tahliye etmek normale döner. Üreticinin temsilcisinin tavsiyesi üzerine, anahtarlama basıncını bir ayar vidasıyla değiştirmeye çalıştım - yardımcı olmadı, bir hidrolik akümülatör aldım ve sisteme monte ettim (hem kontrol cihazından önce hem de sonra monte ettim), ancak hiçbir şey değiştirmedi. Üreticinin Kiev servis merkezinin temsilcileri, pompamın yeterli basınç sağlamadığını söylüyorlar (daha "gelişmiş" pompalarıyla, kontrolörü kontrol ederken kapatma basıncı yaklaşık 4 MPa idi.) Yukarıda belirtilen su ısıtıcısıyla çalışmayı kontrol etmenin gerekli olduğunu düşünmediler, çünkü her şey onlar için açıktır (bizden yeni bir pompa satın alın ve mutlu olacaksınız).
Söyle bana, ne yapmalıyım? Pahalı gelişmiş elektroniklere tükürün ve tipik bir mekanik röle takın veya düşünemediğim bir neden var mı? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederiz.
İyi günler, Alexander.Her durumda vida tarafından yapılan doğru ayardan ve akümülatörün kurulumundan devam ediyorum.
Sadece iki tane kalıyor:
1. Servis merkezinin koşullarına gidin ve sundukları pompayı takın. Onlara koşullarınızı önceden dile getirin. Kurulumu onlardan sipariş etmeniz önerilir. Bu durumda, "moda" pompalarıyla gelecekler, kuracaklar ve işi kabul edeceksiniz. Baskı yok, hesaplama yok.
2. Daha kötü bir seçenek. Sıcak bir boruyu lehimlerken, tesisatçılar dahili bir “giriş” yapabilir. Muhtemelen sadece kamerayı boru hattının içine yerleştirerek ve onay durumunda, arızalı bağlantıları lehimleyerek tespit etmek mümkündür. Görsel anlayış için Şekil 1 ve 2.
En kötüsü, boru hattı duvarın içine duvarlanırsa ve onarım yapılırsa, pompanın önce çalışmasını önleyin. Pompanın gerekli basıncı üretmemesi mümkündür (maksimum 5 metrelik maksimum besleme noktanızı göz önünde bulundurarak), çok sayıda açı ve döner mafsal basınç kaybına neden olur.
Her ihtimale karşı, kolonun çıkışına bir küresel vana takıldığından emin olun.
Ayrıca, ilgili makale.