Jak vyčistit akumulační kotel Electrolux EWH 100 Magnum?
Dobré odpoledne V soukromém domě je instalován akumulační kotel „Electrolux“, model „EWH 100 Magnum“. Provozováno po 6. rok, nikdy vyčištěno.
Pro čištění jsem vypustil vodu podle pokynů, to znamená, že jsem otevřel kohoutek horké vody, zavřel studenou a poté otevřel pojistný ventil. Celkově vytékalo velmi málo vody: 2 litry z kohoutku a litr z ventilu. Proč? Koneckonců je kotel 100 litrů.
Odšroubovat deset ne. Prosím, řekněte mi, co mám dělat. Děkuji
Komentáře návštěvníků
Přidejte komentář
Ahoj Konstrukce většiny ohřívačů vody, včetně Electroluxu, je taková, že když je zařízení správně připojeno k systému přívodu vody, může být vypuštěna pouze část kapaliny, která je v potrubí s horkou vodou. Toto slouží k ochraně kotle před zbytečným odtokem.
Faktem je, že moderní ohřívače vody jsou navrženy pro stálou přítomnost vody uvnitř nádrže. Voda musí být v nádrži i při dlouhé době nečinnosti! To je nutné k ochraně topného tělesa před prachem a zabránění korozi (rez se objevuje rychleji při střídání režimů voda-vzduch, než když je neustále ve vodě).
Postup čištění nezahrnuje kompletní vypouštění. Vyprázdnění může být nutné pouze při opravách, například při výměně ohřívače. Výrobce „Electrolux“ kategoricky zakazuje provádět čištění topných těles.