Kā tīrīt akumulācijas katlu Electrolux EWH 100 Magnum?

Ceru
1
atbildi
242
apskatei

Labdien! Privātmājā ir uzstādīts uzglabāšanas katls “Electrolux”, modelis “EWH 100 Magnum”. Darbojās 6. gadu, nekad netīrīja.

Tīrīšanai es notecināju ūdeni saskaņā ar instrukcijām, tas ir, es atvēru karstā ūdens krānu, aizvēru aukstu, pēc tam atvēru drošības vārstu. Kopumā iztecēja ļoti maz ūdens: 2 litri no krāna un litrs no vārsta. Kāpēc? Galu galā katls ir 100 litru.

Atskrūvēt desmit nebija. Lūdzu, pasakiet man, ko darīt. Paldies

Apmeklētāju komentāri
  1. Eksperts
    Aleksejs Dedjuļins
    Eksperts

Labdien Lielākās daļas ūdens sildītāju, ieskaitot Electrolux, konstrukcija ir tāda, ka tad, kad ierīce ir pareizi pievienota ūdens padeves sistēmai, var izvadīt tikai daļu šķidruma, kas caurulē ir ar karstu ūdeni. Tas ir paredzēts, lai aizsargātu katlu no nevajadzīgas kanalizācijas.

Fakts ir tāds, ka mūsdienu ūdens sildītāji ir paredzēti pastāvīgai ūdens klātbūtnei tvertnes iekšpusē. Pat ar ilgu dīkstāves laiku ūdenim jābūt tvertnē! Tas ir nepieciešams, lai aizsargātu sildītāju no putekļiem un novērstu koroziju (pārmaiņus ūdens-gaisa režīmi rūsas parādās ātrāk nekā tad, ja tas pastāvīgi atrodas ūdenī).

Tīrīšanas procedūra neietver pilnīgu aizplūšanu. Iztukšošana var būt nepieciešama tikai veicot remonta darbus, piemēram, nomainot sildītāju. Ražotājs “Electrolux” kategoriski aizliedz sildīšanas elementu tīrīšanu.

Baseini

Sūkņi

Sasilšana