Odkurzacz Samsung SC8870 sam się wyłączył podczas pracy

Siergiej
1
odpowiedź
225
widoki

Cześć Mam odkurzacz Samsung SC8870. Podczas pracy rozłączył się. Pozostawiłem do całkowitego ostygnięcia i wymieniłem baterie, ale to nie działa. Silnik włącza się i wyłącza natychmiast na sekundę, po dwóch sekundach włącza się i wyłącza ponownie, tak jakby ktoś włączał przełącznik. Co to może być? Byłbym wdzięczny za radę.

Komentarze odwiedzających
  1. Ekspert
    Amir Gumarow
    Ekspert

Witam W twoim przypadku takie zachowanie odkurzacza może być spowodowane dwoma czynnikami:

1. Wadliwy przekaźnik termiczny;
    2. Awaria silnika.

W każdym razie musisz zdemontować odkurzacz i obejrzeć.

Zgodnie z pierwszym punktem: spróbuj uruchomić odkurzacz bezpośrednio bez przekaźnika termicznego, po prostu upewnij się, że styk na tym czujniku teraz przechodzi bezpośrednio do korpusu szczotki. Jeśli to nie pomoże, przejdź do kroku 2. Silnik ma wiele rzeczy, które mogą powodować taką awarię, od szczotek po uzwojenie, więc jeśli nie ma doświadczenia w naprawie, nie noś specjalistów do diagnostyki. Również w Internecie jest wiele ofert, w których można kupić analog silnika w ciągu 1000 rubli.

p.s. czasami zdarza się, że filtr jest mocno zatkany przez wlot powietrza i przegrzanie silnika. Wyłącza się oczywiście nie po 2 sekundach, jak twój, ale po 10-20, ale nadal warto to sprawdzić.

Załączone zdjęcia:

Baseny

Pompy

Ocieplenie