Како очистити котао за складиштење Елецтролук ЕВХ 100 Магнум?
Добар дан У приватној кући је уграђен котао за складиштење „Елецтролук“, модел „ЕВХ 100 Магнум“. Оперира се 6. годину, никад се не чисти.
За чишћење сам испустио воду према упутствима, односно отворио сам славину за топлу воду, затворио хладну, а затим отворио сигурносни вентил. Свеукупно је нестало врло мало воде: 2 литре из славине и литар из вентила. Зашто? Уосталом, бојлер је 100-литарски.
Одвијте десет није. Молим те, реци ми шта да радим. Хвала
Коментари посетилаца
Додајте коментар
Здраво Дизајн већине бојлера, укључујући и Елецтролук, је такав да када се уређај правилно прикључи на водоводни систем, може се испразнити само део течности који је у цеви са топлом водом. Ово је заштита котла од непотребне исушивања.
Чињеница је да су модерни бојлери дизајнирани за стално присуство воде у резервоару. Чак и уз дуго време празног хода, вода мора бити у резервоару! Ово је потребно да бисте заштитили грејни елемент од прашине и спречили корозију (хрђа се појављује брже код наизменичних режима вода-ваздух, него када је стално у води).
Поступак чишћења не укључује потпуни одвод. Празњење може бити потребно само приликом извођења радова на поправци, на пример приликом замене грејача. Произвођач „Елецтролук“ категорички забрањује чишћење гријаћих елемената.