Depolama kazanı Electrolux EWH 100 Magnum nasıl temizlenir?
İyi günler Özel bir evde, “Electrolux” bir depolama kazanı, “EWH 100 Magnum” modeli kuruldu. 6. yıl için işletildi, asla temizlenmedi.
Temizlik için, suyu talimatlara göre boşalttım, yani sıcak su musluğunu açtım, soğuk olanı kapattım, sonra emniyet valfini açtım. Toplamda çok az su tükendi: Musluktan 2 litre ve vanadan bir litre. Neden? Sonuçta, kazan 100 litredir.
Onunu sökün. Lütfen bana ne yapacağımı söyle. Teşekkür ederim
Ziyaretçi Yorumları
Yorum ekle
Hoş geldiniz! Electrolux dahil olmak üzere çoğu su ısıtıcısının tasarımı, cihaz su besleme sistemine doğru bir şekilde bağlandığında, sıcak su ile borudaki sıvının sadece bir kısmının boşaltılabileceği şekildedir. Bu, kazanı gereksiz drenajdan korumak içindir.
Gerçek şu ki, modern su ısıtıcıları, tankın içindeki suyun sürekli varlığı için tasarlanmıştır. Uzun süre kullanılmadığında bile, su depoda olmalıdır! Bu, ısıtma elemanını tozdan korumak ve korozyonu önlemek için gereklidir (su-hava modlarını değiştirirken pas sürekli suda olduğundan daha hızlı görünür).
Temizleme prosedürü tam bir tahliye içermez. Boşaltma sadece onarım işi yaparken, örneğin bir ısıtıcıyı değiştirirken gerekli olabilir. “Electrolux” üreticisi, ısıtma elemanlarının temizlenmesini kategorik olarak yasaklamaktadır.